Holy Duck!

Mengyán Eszter


Újságíróként dolgozom lassan 10 éve, a divat mindig is kiemelt téma volt a munkám során. 2016 áprilisában több Instagram-poszt, cikk és dokumentumfilm hatására úgy éreztem, meg kell mutatnom a divat csillogó felszíne alatt a számomra is szomorú valóságot: az iparág kizsákmányoló, környezetszennyező, profitorientált. Attól kezdve nem vásároltam a fast fashion márkáktól. Aztán emeltem a tétet: fél éve tart a kihívásom, hogy egyáltalán nem vásárolok ruhát, kiegészítőt, ruhaneműt. A lendület még tart. Ezt nem azért találtam ki, mert követendő és mindenkinek így kell tennie, hanem eszköz arra, hogy eljusson hozzátok is a fenntartható és etikus divat fogalma, megkérdezzék, ki készítette a ruháikat, vásároljatok tudatosabban.

Az elmúlt egy évben az életem minden más területén tudatosabbá váltam: próbálok minél kevesebb szemetet termelni, szelektíven gyűjtöm a hulladékot, helyi élelmiszereket vásárolok különböző helyi termelőktől, gazdáktól, a tisztító- és mosószereket is lecseréltem természetesre, odafigyelek arra, hogy a bőrömet és a hajamat is natúrkozmetikumokkal ápoljam.

Az első NATU dobozomat kíváncsiságból rendeltem még ősz végén, és nagyon vártam a tavaszi kiadást, amelybe végre én is csempészhettem valamit - a magazinon keresztül.

 

Munka közben

NATU MAGAZINOK, AMIKBEN SZEREPELEK

2017 / TAVASZ

Sajtó

Ide tesszük fel az Eszterrel készített interjúkat, egyéb tartalmakat. Hamarosan. :)