Eperfa

Nagy Anna Nóra


Az Eperfa játékok a mi életünk két legmeghatározóbb szerepet betöltő helyszínéhez, a Balatonhoz és a budai Hegyvidékhez kapcsolódnak. Ismerjük és szeretjük az itt élő állatokat és növényeket, a házakat és a Gyermekvasutat, hiszen mind a saját gyerekkorunkat idézi fel és meséli el újra, most már a saját gyerekeinknek is. Nagy Anna Nóra a játékokkal, Berán Emese a textil kiegészítőkkel, Garbai Nóra pedig a játékokhoz írt versekkel idézi fel e helyszínek számtalan, a gyermekkorunkat átszövő meséjét. Támogatóinknak (Magyar Madártani Egyesület, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Pilisi Parkerdő, Széchenyi-hegyi Gyermekvasút) az adott területet legjobban ismerő szervezeteket kértük fel. A játékok tervezése velük szorosan együttműködve, az ő szakmai tudásuk felhasználásával történik. A játékaink megismertetik a gyerekekkel az őket körülvevő világot, segítenek megszerettetni velük a környék állatait, növényeit, épületeit és járműveit. Így már kiskorukban megtanulhatják, hogy mindenki felelősséggel tartozik a környezetünk iránt. Minden játékunk hozzájárul a gyermekek készségeinek fejlesztéséhez. A játékainkhoz felhasznált anyagok mindegyike, tökéletesen gyerekbarát. Játékaink nagy részét megváltozott munkaképességű, vagy szociálisan hátrányos helyzetű emberek készítik, mert hiszünk abban, hogy mindenki ért valamihez, csak lehetőséget kell biztosítani a tehetségük kibontakozásához.

Játékaink alapanyagának olyan fafajtákat választottunk, amelyek életük során parkokat, fasorokat díszítenek, de ha elöregszenek és kidőlnek, méltatlanul tűzifa lesz belőlük. Kivéve azt a párat, ami hozzánk kerül, mert ezek újra visszakerülnek a kisgyerekkor forgatagába. Törekszünk arra, hogy minden alapanyagunkat Magyarországon szerezzük be és minden gyártónk hazai legyen, ezzel kölcsönösen támogatva egymást a hozzánk hasonló, hazai kisvállalkozásokkal. A játékokhoz felhasznált összes faanyag a Duna-Ipoly Nemzeti Park területéről származik, hiszen tudjuk, hogy egy nemzeti parknál jobban senki nem vigyázhatna ez erdőkre, annak teljes ökoszisztémáját szem előtt tartva, a legkisebb élőlényektől a legnagyobbakig. Törekszünk arra, hogy minden általunk használt alapanyag hazai legyen, és a játékokat gyártó műhelyek minél közelebb legyenek egymáshoz, hogy a gyártáshoz elkerülhetetlen szállításokkal minél kevésbé terheljük környezetünket.

Minden játékunk a Balatonhoz és a budai Hegyvidékhez kötődik. A játékok színeinek a Balaton párás zöldjeit, a naplementék szürkés rózsaszínjét, a budai hegyek ezerárnyalatú kékjét választottuk, amely minden játékunkon visszaköszön. A játékok egymással jól kombinálhatóak, és a gyerekek fejlődéséhez igazodva, az egyes darabok egymásra épülnek. Minden általunk tervezett játékhoz - ahol csak lehet - természetes anyagokat használunk. Hiszen az ezekben előforduló göcsök, forgók, vagy a kisebb színeltérések ugyan úgy hozzátartoznak ezekhez a játékokhoz, elmesélve ezzel az anyagok saját történetét. Így a felhasznált anyagok a gyerekekkel együtt érnek, változnak és alakulnak, hogy játékaink végül teljesen eggyé válhatnak majd a gazdájukkal.  

Termékek

DOBOZOK, AMIKBEN SZEREPELEK

2016 / OKT / GYEREK / PITYPANG

Elérhetőségeim

http://www.dombon-a-tanya.hu/eperfa

Sajtó

Ide tesszük fel a tervezővel készített interjúkat, egyéb tartalmakat. Hamarosan. :)